Ingen förstår sig på dem, morgonmänniskorna. Tvärtom, man stör ihjäl sig på dem. Det finns alltså de som tycker att man är duktigare om man börjar rida 07.00

Jag ska börja med extremerna, de börjar inte rida 07.00, de är PÅ GYMET 07.00. Suck. Alla de andra dagarna börjar de rida 07.00, och är så läskigt pigga så man har lust att snooza en halvtimme till bara för att.

17410384_10154721886778277_1161268349_n

Ok, vi börjar från början. Dressyrryttaren. Jag vet inte när de gör stallet, men helt klart mockar de med hästarna inne i boxen, vilket för oss andra är helt otänkbart, och tiden för denna syssla vill jag inte ens tänka på, om man börjar rida 07.00. Fast såklart, de mockar ju inte själva, så det spelar ju ingen roll. Ströar med pappersströ, för då kan inte hästarna börja hosta. Sen rider man så många som möjligt (någon annan kan leda hästen ganska länge innan uppsittning) samtliga lindade upp över knäna, och så MÅSTE man vara klar innan 13.00, annars är man en dålig människa. Jag tror på fullt allvar att de måste spika (läs spajka) sin frukost (vågar inte ens tänka på vilken tid de intar den) med nåt serum som gör detta möjligt.. Efter detta intas lunch på något fashionabelt ställe, där bara Amazonasuecastövlar är godkända för inträde. De riktigt uthålliga, eller de som även spajkar lunchen, de orkar ha några lektioner på eftermiddagen. Hur man nu kan leva på att ha dressyrlektioner för en ryttare i taget är för mig en gåta, alltså rent ekonomiskt menar jag då. Hörde att Ulla Saltzbulle tog 4000/lektion. Då förstår man ju litet bättre. Hästskötarna spenderar resten av dagen med att linda upp lindor och mocka en gång till, för de flesta gick inte ut idag då det kom litet duggregn, och de som var ute kom in 11.

17410178_1502455493122696_1041811861_n

Lotta med sina supercoola stövlar
Hoppryttaren ; säger till hästskötaren att de kommer vid typ 10 (inte 10.00, så specifik tid ges ej) sen kanske det händer något oförutsett, typ gramanen gick sönder igår, så man måste åka till skomakaren och få den fixad först. Så när första hästen stått iordninggjord på gången i en timme, då poppar hoppryttaren upp, och tar en liten markarbetsrunda på fibersanden i 20 minuter, med mobilen på tvären innanför hjälmen och huvudet på sned. Sen ringer Sven Ingvar och säger att den där svarta va fin, den skulle jag vilja se idag! Men inte hos dig, utan hos Petther. Så då måste lastbilen högtryckstvättas, innan vi kan lasta, hästen måste nog klippas lite extra runt öronen och på nosen, så det inte finns en risk att något litet morrhår sticker ut. Den är inte riden på tre dagar eftersom alla varit på meeting, så DEN måste ut i skritten först innan man kan lasta. Och packa det där långa pelhamet förihelvete. Svarten lastas, utan morrhår. När man kommer hem igen, så hann man inte rida mer idag, så alla går i skritten, bara kolla så ponnyn blir longerad, för den kryper under grindarna i skrittmaskinen! Mocka, jo det gjorde nog nån i morse medan hoppryttaren hämtade gramanen och snackade med Frankie Sloothenberger om den där skimmeln som alla snackar om. Den stannade ut sig på vattnet förra helgen, så nu har man tagit borrelia-prov på den. Amerikanerna kommer att älska den, den är efter Cardento. Och den har bara borrelia på vattenmattan. Helvete, de där fyra ska ju starta i morgon, men dem kan hästskötaren trimma ikväll.

 


Fälttävlansryttaren; börjar med att fodra mellan 7 och 8, en liten tuss hö, så de håller käften, sen ska alla ut så fort det bara går så man kan göra stallet ostört. Givetvis halmbädd, här vänder man inte på nåt gammalt piss, det får bobcaten göra sen. Hästskötare har inte de flesta, förutom en del ponnymammor som överlevt sig själva och fortfarande hävdar att de GILLAR att mocka. När det sista gruset är avsköljt från gårdagens skydd på galoppträningen i grustaget så planeras dagen till punkt och pricka. De första 8 hästarna rids ut med handhäst, för att spara tid, och det är så avkopplande och bra för ryggen att de slipper ryttare ibland. Sen finns mer tid över till de resterande 6 hästarna, som rids efter lunch. Två ska till terrängbanan, för de behöver mer vattenträning (samboövertalning pågår gällande eget vattenhinder och även en grav som alla hästar ska gå över varje gång de släpps ut eller in så de aldrig i hela livet tittar på en grav igen) Sambon hade inte tid idag heller, så off we go. Kan man köra fast det är punka på ett däck på släpet? Ja förfan, det är ju en boogie! Sagt och gjort iväg kom man. Efter hemkomst konstateras att en kund hade ringt som vill prova en häst. Jo, men det går jättebra i mörkret, jag ställer bilen där bredvid med lysena på. Ni är så välkomna! Vid 23-tiden kommer de sista hästarna in, klarade precis de där 16 timmarna. Då är det bara några grusiga senskydd kvar att spola, men det kan vi göra i morgon. Visstja i morgon kommer de ju med den där dressyrhästen som vi skulle prova, men vi kan lägga skydden i en hink vatten så länge så går de lättare att få rena sen.

Nästa gång, hur går det till på tävling? Är du nyfiken???

Ciao Anna

Advertisements

3 thoughts on “Morgonmänniskor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s